Praktijk Newkidstoday

Laura Vermeulen

Mijn naam is Laura Vermeulen en ik ben moeder van 2 prachtige hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen. In 2008 ben ik begonnen met een opleiding tot  opvoedcoach. Deze opleiding voelde gelijk goed: het gaat om het coachen / begeleiden van ouders en hun opvoedvraagstukken.

Inmiddels is mijn oudste dochter geboren, een kindje met veel gebruiksaanwijzigingen. Typische huilbaby die heel gevoelig reageert op allerlei prikkels.  2,5 jaar wordt mijn jongste zoon geboren. Ook hij is heel erg gevoelig voor prikkels.
Getriggerd door mijn prachtige, unieke kinderen en mijn behoefte om verder te leren ben ik begonnen aan de opleiding tot nieuwetijdskindercoach. Een opleiding voor het werken met ouders en kinderen die hoogsensitief / paranormaal begaafd zijn. De verdieping tot Energetische Kindertherapeut heb ik in het voorjaar van 2015 mogen afronden.

Inmiddels is het duidelijk dat beide kinderen (uitzonderlijk) hoogbegaafd zijn. Ik ben me gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en heb diverse workshops bij Novilo en de opleiding tot hoogbegaafdheidsprofessionals afgerond. Ook ben ik Peers4Parents facilitator.

Tijdens de begeleiding die mijn kinderen kregen miste ik de link tussen het denken, het gevoel en de innerlijke stem die deze gevoelige kinderen hebben. Juist daar zit in mijn optiek nog een ‘gat’. Om deze kinderen goed te kunnen helpen is het nodig om zowel het denken alsook de intensiteiten,  de prikkelgevoeligheid en hun intuïtie te versterken en te koppelen aan elkaar. Om juist de koppeling te kunnen maken tussen het energetische werken en de theoretische onderbouwing vanuit de psychologie heb ik begin 2022 mijn Master Toegepaste Psychologie afgerond.

Praktijk Newkidstoday
Mijn visie is dat om te kunnen groeien en te ontwikkelen iemand zijn eigen bewustzijn ontwikkeld zal moeten hebben. Om bewustzijn te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om allereerst veiligheid te ervaren in jezelf en in je omgeving. Veiligheid komt voort uit het luisteren naar je innerlijke stem, het vertrouwen hebben om deze stem te volgen, bewust te zijn van je eigen gevoelens en welk gedrag je hierop inzet.

Pas dan kun je je eigen reis gaan maken en jezelf ontwikkelen in de richting waarin jij wilt! Praktijk Newkidstoday begeleidt jou en/of  jouw kind in de reis naar bewustzijn.

Samenwerking
Binnen het Huis voor Talentontwikkeling werken we ook graag samen om zo gezamenlijke talenten in te zetten.

Met collega Ilain Kortram van GodgivenTalent geef ik  onder andere:
– HB?  Wat moet ik ermee? – Introductieworkshop over hoogbegaafdheid
– De tweedelige korte cursus: Hoogbegaafd opvoeden
Deze workshops gaan over hoogbegaafdheid en zijn voor ouders, wijkcoaches en overige professionals.

Met college Lisette ter Heerdt werk ik samen met opvoedopstellingen en bij sommige hulpvragen werken we achtereenvolgens aan de hulpvraag. Hierdoor zijn er korte lijnen in de begeleiding wat erg prettig werkt voor ouder en kind.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem een kijkje op www.newkidstoday.nl of bel 06-41395751