Dat gun je toch ieder kind?

Toen we in 1982 met onze dochter op schoot afstudeerden als orthopedagoog hadden we absoluut niet het idee dat we met haar en met haar broer, die een paar jaar later kwam, met hoogbegaafdheid te maken zouden krijgen, als ouders en in ons werk. In onze opleiding was daar geen aandacht aan besteed.

Ik ging de post-doc opleiding psychodiagnostiek doen, maar ging – weinig kansen op werk voor orthopedagogen- werken als HR Manager bij o.a. Akzo Nobel, Vitens en GGZ Drenthe. In die tijd stelden anderen voor ons vast dat wij hoogbegaafde kinderen hebben. Zoals veel ouders die onze praktijk bezoeken hadden wij dat niet in de gaten.

Even later was Tineke als een van de eersten en weinigen, ook landelijk, bezig met hoogbegaafdheid, toen dat een nog vrijwel onbekend fenomeen was. Zij startte de praktijk bijna 25 jaar geleden. In 2013 besloot ik mijn oorspronkelijke roeping, het werken in het belang van kinderen weer op te pakken en bouwden we de praktijk uit.

Onze praktijk is gespecialiseerd in diagnostiek, advisering en begeleiding van kinderen, ouders en leerkrachten bij de opvoeding en begeleiding van meer- en hoogbegaafde kinderen, waarbij ook dyslexie, ASS kenmerken, onderpresteren etc. soms aan de orde kunnen zijn.

Inmiddels zijn we pensioengerechtigd! Maar we gaan nog lekker een poosje door.

Onze uitdaging? Kinderen optimaal tot hun recht laten komen thuis en op school. Kinderen moeten floreren. Dat gun je ieder kind. Daarom gaan we ook bijna altijd mee in gesprek met school, inzettend op begrip over en weer en maatwerk voor het kind. Dat is nog steeds en soms heel hard nodig en voor scholen vaak een lastige opgave. Jammer genoeg.

Wij genieten van de gesprekken met ouders en met kinderen en van de veranderingen die er in het leven van kinderen en ouders kunnen plaatsvinden op basis van de resultaten van het onderzoek en de adviezen en de bereidheid van scholen om daar wat mee te doen. En dat begint met ouders die besluiten dat er wat moet gebeuren. Chapeau. Dat gun je toch ieder kind?

We genieten natuurlijk ook van het vertrouwen dat ouders ons schenken. Onze praktijk kan alleen bestaan op basis van hun tevredenheid. Hoort zegt het voort.

Kinderen zijn blij wanneer hun ouders besluiten om iets met hun soms als jaren bestaand gevoel van onbehagen te doen. Alleen dat besluit al maakt dat er soms iets in hun gedrag verandert. Vrijwel alle kinderen genieten zeer van het onderzoek. Ze willen graag nog eens terugkomen en gunnen het anderen. Eindelijk erkenning. Lees erover op onze website: www.ppcampstede.nl . Kom voor je kind en jezelf op en maak een afspraak. Hoogbegaafdheid is niet iets om trots op te zijn, maar iets om met zorg en aandacht en verstand van zaken mee om te gaan. Dat gun je toch ieder kind?

 

Meer informatie? Pedagogische Praktijk Campstede