Haptotherapie Ellis Kappelle

Haptotherapie Ellis Kappelle

Ik ben Ellis Kappelle, haptotherapeute en kinderhaptotherapeute. Ik heb een eigen praktijk die gevestigd is in Doetinchem. Ik ben moeder van een hoogbegaafde dochter. Van oorsprong ben ik fysiotherapeute en ik heb ervaring met zowel volwassenen als kinderen. Na de HBO  opleiding haptotherapie, heb ik de specialisatie voor kinderhaptotherapeut gevolgd. Ik ben hiernaast aangesloten bij een kinder SOLK team in Doetinchem en bij het Huis voor Talentontwikkeling.

Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie waarin via aanraking, het gesprek en bewustwordingsoefeningen in samenspraak gekeken wordt naar de hulpvraag. Haptotherapie heeft een holistische visie op de mens. Ik richt me op de balans tussen voelen, doen en denken. Er ligt een nadruk op het ervaren van wat er in je omgaat, hierdoor komen er bewustwordingsprocessen op gang die je ‘aan den lijve’ voelt.

Zo leer je bijvoorbeeld voelen waar je grenzen liggen, wanneer je over je grenzen heengaat of wanneer je jezelf terughoudt. Je leert jezelf grondig kennen. Je leert recht te doen aan jezelf en wat je nodig hebt. Daar zit de kracht van haptonomie. Ook levert bewustzijn en kennis over jezelf op, dat je kunt oefenen met het op een andere manier doen. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid. Dit levert ander gedrag en gezondheidswinst op.

Begaafde en gevoelige mensen zitten vaak veel in hun hoofd, in hun denken. Dit maakt dat de balans tussen denken/voelen/doen wat zoek kan raken. Vaak merk je dit bij jezelf of bij je kind, doordat prikkels steeds moeilijker te verwerken worden, je je uitgeblust voelt, tegen een burnout of boreout aan zit, je snel boos bent of dat je emoties alle kanten op schieten. Bij kinderen zie je ook vaak drukker gedrag, moeite met het uiten van gevoelens, aanhoudende lichamelijke klachten, snel huilen of boos worden, problemen met slapen.

Door middel van een lichaamsgerichte therapie zoals haptotherapie, kunnen we samen op zoek gaan naar hoe je het op dit moment doet en wat er zou kunnen helpen om meer balans te vinden in je lijf. Ik werk via aanraking, gesprekken en ervaringsoefeningen. Bij kinderen ligt de nadruk op beweeg en aanraakvormen. Kinderen leren nog heel makkelijk direct via hun lijf,  ze hoeven het daardoor niet te snappen om wel nieuwe mogelijkheden te leren. Door middel van speelse sessies doen ze veel nieuwe ervaringen op.

Als GZ haptotherapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging Van Haptotherapeuten (VVH) en ik word hierdoor (gedeeltelijk) vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts.

Ellis Kappelle

Haptotherapeut voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Meer informatie? Haptotherapie Ellis Kappelle

Sidebar Scroll To Top