GodgivenTalent

 

 

Mijn naam is Ilain Kortram, moeder van 3 kinderen van 17, 12 en 5 jaar. Hoewel ik in Nederland ben geboren en opgegroeid, liggen mijn roots in Suriname. Ik ervaar het opgroeien binnen twee culturen als een enorme verrijking van mijn leven. Terugkijkend naar mijn eigen jeugd was ik altijd al een creatieveling, een snelle denker en in sterke mate zelfbewust. Ook had ik intense emoties en voelde ik me anders dan anderen in mijn omgeving. Naarmate ik opgroeide dacht ik dat het anders voelen vooral kwam door mijn tweede culturele achtergrond. Maar dat bleek uiteindelijk niet de oorzaak te zijn van het ‘anders voelen’. Op volwassen leeftijd ontdekte ik- via mijn middelste zoon die sinds kleutertijd aangetoond hoogbegaafd is – mijn eigen hoogbegaafdheidskenmerken. Deze ontdekkingsreis kwam ook mede doordat ik in 2020 door een combinatie van burn- en bore-out langdurig ben uitgevallen bij mijn werkgever. In die periode van ziek zijn, die samenviel met de corona-lockdowns, heb ik een holistische blik op mezelf geworpen en is er door veel zelfreflectie groei ontstaan. Ik heb uiteindelijk een methode ontdekt om dichterbij mijzelf te komen, het beste uit mezelf te halen en zo ook beter te leren omgaan met de gegeven hb kenmerken. Zo is mijn passie, GodgivenTalent, medio 2021 ontstaan.

Al van jongs af aan intrigeert menselijk gedrag mij en ben ik gedreven om oplossingsgericht het beste uit de ander naar boven te halen. Ik heb in 2004 de universitaire opleiding Psychologie succesvol afgerond. Daarna heb ik jarenlange ervaring opgedaan o.a. als gedragswetenschapper binnen de hulpverleningssector met diverse complexe vraagstukken van zowel gezinnen als individuen en ben SKJ-geregistreerd. Ik werk analytisch, doelgericht en doortastend. Ik vind openheid, verbinding en een gezonde dosis humor belangrijke elementen binnen mijn begeleidingstrajecten. Naast ervaringsdeskundige op het gebied van cultuursensitiviteit en hoogbegaafdheid ben ik gecertificeerd PREPARE/ENRICH facilitator gericht op het adviseren en coachen van volwassenen in hun relatie. Daarnaast ben ik momenteel bezig met de opleiding voor Peers4Parents facilitator als hoogbegaafdheidsprofessional gericht op ouders van hoogbegaafde kinderen.

Binnen GodgivenTalent bied ik zowel individuele begeleiding als relatiebegeleiding aan (vermoedelijk) hoogbegaafden vanaf 18 jaar en ouder vanuit een intercultureel perspectief. De individuele begeleiding geeft je meer inzicht in jouw (hoog)begaafdheidskenmerken waardoor je beter functioneert en meer stabiliteit ervaart. De relatiebegeleiding is gericht op koppels bij wie er (bij 1 van beide) sprake is van (vermoedelijke) hoogbegaafdheid, In deze relaties bestaat er vaak een verschil in denksnelheid tussen de partners waardoor er al snel sprake kan zijn van terugkerende thema’s zoals communicatieproblemen en wederzijds onbegrip. De relatiebegeleiding volgens de PREPARE/ENRICH methode zorgt voor meer verbinding met je partner en een meer open communicatie. Hiermee kan je jullie relatie verder willen verrijken of opnieuw leven willen inblazen.

Binnen het Huis voor Talentontwikkeling werken we ook graag samen om zo gezamenlijke talenten in te zetten.
Met collega Laura Vermeulen van Newkidstoday geef ik  onder andere:
– HB?  Wat moet ik ermee? – Introductieworkshop over hoogbegaafdheid
– De tweedelige korte cursus: Hoogbegaafd opvoeden
Deze workshops gaan over hoogbegaafdheid en zijn voor ouders, wijkcoaches en overige professionals.

Meer informatie? www.godgiventalent.info of bel 06-53486025