In mijn familie komen hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid in allerlei varianten voor. Ik mag mezelf ervaringsdeskundige noemen, ook van de worstelingen die je als hooggevoelig en/of hoogbegaafd kind, jongere en volwassene kan doormaken.

Misschien ben ik daarom wel psychologie gaan studeren. In 1995 ben ik afgestudeerd in Leiden, met een onderzoek over de verschillen in intelligentie tussen mannen en vrouwen.

Na een aantal jaren als assessment-psycholoog gewerkt te hebben in de commerciële advieswereld, ben ik een eigen weg van ontdekking ingeslagen. Een tijd van reizen, verschillende banen en baantjes en een spirituele zoektocht volgde. In het boeddhisme en andere spirituele tradities vond ik inspiratie en voeding. Ik heb een tijdje op Bali gewoond, waar ik leerde over de Indonesische psychologie en genoot van de manier van leven. In Canada leerde ik hoe je kinderen/jongeren kan helpen zich opnieuw te verbinden met de natuur, zichzelf en hun omgeving. En ik heb de waarde van dans, meditatie en mindfulness aan den lijve ervaren.

Weer in Nederland ontdekte ik mijn passie om met kinderen te werken. Ruime tijd werkte ik als psycholoog bij een adviesbureau in het Westen van het land, dat zich onder andere op hoogbegaafde kinderen richtte. Hier heb ik heel veel geleerd en een schat aan ervaring opgedaan.

Sinds enige jaren woon ik in de groene omgeving van Arnhem, waar ik een eigen psychologische praktijk voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen ben begonnen. Het geeft me veel vreugde en voldoending om deze kinderen en hun omgeving te kunnen begeleiden op hun pad.

In 2015/2016 heb ik de opleiding Gelukkig HB begeleider gevolgd bij Rineke Derksen en Martin Snijders van Gelukkig HB in Zwolle.

Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Dit doe ik door middel van trainingen, cursussen, symposia/conferenties, intervisie met vakgenoten en persoonlijke coaching. Gedurende 2019 volg ik het jaarprogramma ‘HB in Ontwikkeling’ bij Desiree Haukema en Albert Kaput, gericht op coaching van creatieve, hoogbewuste jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel die tijdelijk (dreigen) vast (te) lopen in het reguliere onderwijs.

Naast mijn werk bij Karuna Kinderpraktijk maak ik ook tekeningen en illustraties (zie www.wietskevriezen.nl ).

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen en werk volgend de beroepscode van het NIP.

Ik ben geregistreerd bij het SKJ, Kwaliteitsregister Jeugd.

 

Meer informatie? Karuna Kinderpratijk