Mijn hele leven ben ik al op zoek naar iets wat ik niet kon benoemen en voelde mij een buitenbeentje en verveelde mij snel. Dit leidde tot afwijken van het traditionele opleidingspad en ben vrij snel afgehaakt in het klassieke onderwijs. Twaalf ambachten en dertien gelukken zeg ik tegenwoordig maar wat heb ik mij eenzaam, anders en alleen gevoeld op scholen. Met omwegen en doorzettingsvermogen ben ik uiteindelijk “goed terecht gekomen. Maar wat ik niet besefte was dat de moeilijkheden die ik op school en later op de werkvloer een zelfde onderliggende oorzaak hadden. Door mijn kinderen kwam ik erachter dat alle moeite die ik als kind en jong volwassene had met aansluiting en een passende werkomgeving vinden alles te maken had met  hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit en mindset.

Ik begeleid en coach een ieder met hulpvragen rond en over hoogbegaafdheid. Ik begeleid hoogbegaafden van alle leeftijden om te leren gaan met het zich “anders” voelen die vaak komen door opvallende kenmerken : hoog rechtvaardigheidsgevoel, (hoog)gevoeligheid, kritische instelling en een hoge “lat” voor zichzelf en hun omgeving. Mijn specialisatie is mindset en executieve functies.

Voor problematiek als #faalangst, #automatiseren, #zelfvertrouwen werk ik waar mogelijk met de MatriXmethode© wat zich in 1 zin het beste laat uitleggen als  “Regie over eigen gedachten”.

 

Meer informatie? Ariadne Talentbegeleiding